Spoed: 06 55 34 28 87
Florence Verloskundigenpraktijk
Eerste controle
Wij zijn er voor jou!

Eerste controle

Echo en vragenlijst

De eerste controle vindt plaats rond 8 weken zwangerschap op één van de spreekuurlocaties in Den Bosch. Voorafgaand aan de eerste controle vul je een vragenlijst in over de gezondheid van jou en de vader van de baby, ziekten die voorkomen in de familie en het verloop van eventuele eerdere zwangerschappen en bevallingen.

Tijdens de eerste controle wordt er een echo gemaakt waarbij gekeken wordt of de zwangerschap intact is. Daarnaast lopen we de vragenlijst door, geven we informatie over verschillende onderwerpen en beantwoorden wij eventuele vragen.

 

Lifestylegesprek

Alle zwangeren krijgen een gesprek aangeboden met onze praktijkondersteunster Bernadette. Tijdens dit gesprek worden voeding en vitamines tijdens de zwangerschap, beweging, sporten en praktische zaken (cursussen, kraamzorg, erkenning, etcetera) besproken. Ook kun je informatie over gezond leven vinden op de website van De Verloskundige.nl. Een handige gratis app om te gebruiken is ZwangerHap van het voedingscentrum.

 

Bloedonderzoek

Bij de eerste of tweede controle wordt er een aanvraag voor bloedafname gedaan. Klik hier voor meer informatie over het bloedonderzoek.