Spoed: 06 55 34 28 87
Florence Verloskundigenpraktijk
Echo's
Wij zijn er voor jou!

Echo's

  • De eerste echo

Bij de eerste controle, meestal rond 8 weken zwangerschap, wordt er een echo op de praktijk gemaakt om te zien of het een intacte zwangerschap is, of er hartactie te zien is en of het vruchtje zich in de baarmoeder heeft ingenesteld. 

 

  • Termijnecho

Tussen 10-12 weken wordt er een echo op de praktijk gemaakt om de termijn te bepalen en de uitgerekende datum vast te stellen. De verzekering vergoedt deze echo. 

 

  • De 13-weken en 20-weken echo

Uitgebreide medische echo’s waarbij (vroeg) in de zwangerschap wordt gekeken of er lichamelijke afwijkingen zichtbaar zijn. Deze echo’s worden gemaakt door echocentrum KeiK en worden vergoed door de verzekering. Je beslist zelf of je deze echo’s wilt laten verrichten. Wij bieden aan iedere zwangere een gesprek aan om deze echo's te bespreken. Indien gewenst ontvang je een informatiefolder en wordt er een gesprek ingepland. Klik hier voor meer informatie.

 

  • Groeiecho

Rond 30-32 weken wordt er een groeiecho op de praktijk gemaakt. Het hoofdje, de buikomtrek en het bovenbeentje worden dan gemeten. De verzekering vergoedt deze echo. Op indicatie worden er extra groeiecho’s gemaakt. 

 

  • Liggingsecho

Rond de termijn van 36 weken wordt er op de praktijk op indicatie een liggingsecho gemaakt. Er wordt dan bekeken waar het hoofdje van jullie kindje ligt. Indien jullie kindje in stuitligging ligt, worden jullie verwezen naar de gynaecoloog.