Spoed: 06 55 34 28 87
Florence Verloskundigenpraktijk
Nieuws
Wij zijn er voor jou!

Nieuws

  • Landelijke staking 23 mei 2022

Minister Kuipers van Volksgezondheid heeft laten weten dat hij de geboortezorg per volgend jaar ingrijpend wil veranderen. Dit heeft grote gevolgen voor de keuzevrijheid van de zwangeren. Op maandagmiddag 23 mei 2022 hebben alle praktijken uit de regio deelgenomen aan de landelijke staking om actie te voeren voor de zwangeren van de toekomst. Bedankt voor jullie begrip, solidariteit en steun!

 

 

  • Extra spreekuurlocatie in Engelen

Per maart 2022 starten wij met spreekuur in Engelen. Het spreekuur zal op donderdagmiddag plaatsvinden in het gezondheidscentrum Lage Leun op de Kraanvogellaan 11.

 

 

  • Verbouwing locatie Chopinstraat

Onze locatie op Chopinstraat 18 in Den Bosch Zuid wordt verbouwd. Daarom zitten wij vanaf eind februari 2022 tijdelijk op locatie Jacob van Maerlantstraat 100.

 

 

  • Zwangerschapsverlof

Marloes en Kim zijn beiden zwanger en verwachten allebei in mei 2022 hun eerste kindje. Waarneemster Britt Muste (zie foto) komt ons team versterken tijdens hun zwangerschapsverlof. Vanaf januari werkt zij af en toe al een dienst. Hieronder stelt ze zich graag aan jullie voor.

 

Beste zwangeren, moeders en vaders,
Ik ben Britt, 28 jaar, woonachtig in Den Bosch en kom vanaf januari 2022 het team van Florence versterken. Ik vind het heel bijzonder om zwangere en hun partner te begeleiden tijdens deze speciale periode van hun leven. Tevens vind ik het geweldig om het verloop van de zwangerschap, bevalling en het ouderschap van dichtbij mee te mogen maken. Soms gaat een zwangerschap of een bevalling helaas niet zoals we van tevoren bedacht hebben en ook dan vind ik het belangrijk om er voor de mensen te zijn. Ik heb gemerkt dat het belangrijk is dat een vrouw vertrouwen heeft in haar eigen lichaam en kracht. Soms gaat dit vanzelf maar niet altijd en dan help ik hen om dit vertrouwen te creëren! Ik vind het prachtig om dit proces zo goed en persoonlijk mogelijk te mogen begeleiden! Ik kijk er naar uit om jullie te ontmoeten.

 

 

  • Studenten

In de praktijk lopen regelmatig studenten mee. Zij volgen de opleiding tot verloskundige en zitten in het 1e t/m het 4e jaar. Mochten jullie het niet prettig vinden dat er een verloskunde student aanwezig is tijdens het spreekuur, de bevalling en/of de kraamvisites dan kunnen jullie dit altijd bij een van ons aangeven.

Vanaf 16 mei t/m 1 juli 2022 loopt Laura Huijden met ons mee. Laura is een 4e jaars verloskundige in opleiding. Op onze Facebook en Instagram stelt ze zich aan jullie voor.

 

 

  • Corona

Zwangere vrouwen hebben meer risico om ernstig ziek te worden van COVID-19. Daarom is het advies dat zwangeren zich laten vaccineren met een m-RNA vaccin en is het belangrijk om de geldende maatregelen goed op te volgen.

Klik hier voor meer informatie van De Verloskundige.nl. En klik hier voor meer informatie van het Jeroen Bosch Ziekenhuis.