Eerste echo

Bij de eerste controle, meestal rond 8-9 weken zwangerschap, wordt er een echo op de praktijk  gemaakt om te zien of de zwangerschap intact is, of er hartactie te zien is en of het vruchtje zich in de baarmoeder heeft genesteld.

eicel eerste echo

Termijnecho 

Tussen 10-13 weken zwangerschap wordt er een echo gemaakt om het termijn te bepalen en de uitgerekende datum vast te stellen.

Structureel echoscopisch onderzoek

Deze uitgebreide echo wordt bij 19 a 20 weken zwangerschap gemaakt op een diagnostisch centrum. Deze  echo wordt vergoed door de verzekering. U ontvangt een informatiefolder hierover.

Groeiecho

Rond de 32 weken zwangerschap zal er een groeiecho op de praktijk worden gemaakt. Het hoofdje, de buikomtrek en het bovenbeentje worden gemeten. Daarnaast wordt er gekeken of er voldoende vruchtwater aanwezig is. De verzekering vergoedt deze echo. Op indicatie worden er extra groeiecho’s gemaakt.

Liggingsecho

Rond de termijn van 36 weken wordt er op de praktijk op indicatie een liggingsecho gemaakt. Er wordt dan bekeken waar het hoofdje van jullie kindje ligt. Indien jullie kindje in stuitligging ligt, worden jullie verwezen naar de gynaecoloog.